Poznejte svého kuchaře a výrobce sterilovaných jídel
a masových konzerv
Naše společnost DOVAST s.r.o. byla zapsána do obchodního rejstříku v červenci roku 2010 a od počátku své činnosti na trhu cestovního ruchu a gastronomie se specializuje na výrobu jídel s dlouhodobou trvanlivostí a masové konzervy De Luxe na expediční výpravy a kvalitní outdoorové stravování.
Prvopočátky této výroby a společnosti sahají až do poloviny devadesátých let, kdy současní majitelé této firmy začali jako fyzické osoby jezdit s nejrůznějšími cestovními kancelářemi jako kuchaři a stewardi po celé Evropě a znají problematiku kvalitní přípravy jídel na cestách pro větší množství strávníků na zájezdech.
Toto se nyní stalo velkou devízou při výrobě sterilovaných jídel a masových konzerv s dlouhodobou trvanlivostí, jelikož víme, jak a kde se po celém světě v různých povětrnostních podmínkách se naše výrobky chovají (známe problematiku přípravy jídel i z druhé strany, nikoli pouze ze strany českého výrobce, který neměl nikdy možnost jídla na zájezdech připravovat). Proto jsou naše jídla s dlouhodobou trvanlivostí kvalitativně výrazně jinde než u prosté sériové tovární výroby. Sterilizační a obalový materiál našich výrobků je nejkvalitnější na českém trhu, co se týče pevnosti a nerozbitnosti v zátěžových podmínkách abnormálního tepla Jako je Saúdská Arábie (viz. Dakar 2020, 2021) nebo Afrika kolem rovníku, kde tepoty ve dne přesahují i +50 ° C a naše konzervy bez problémů těmto teplotám odolávají a nekazí se. Několik let také dodáváme naše masové konzervy De Lux na polární expedice na Špicberky a Antarktické výzkumné stanice, kde jsou plnohodnotným stravováním pro jednotlivé výpravy.
Hynek Dosoudil (ředitel)
Zakladatel a jednatel společnosti, majitel a reditel firmy
Dlouholetý steward a kuchař na zájezdech českých cestovních kanceláří od roku 1997 do r. 2017 s Hotelbusy Pangeotours, CK Busturist a.s. Hradec Králové, CK Poznání Pardubice, CK Travel Club ČSAD Tišnov, CK Periscope Skandinávie Brno, CK Mundo, CK Viktoria a mnoho dalších.Vedoucí provozu výroby, manažer konzervárny, webmaster e-shopu firmy a vývojář nových konzerv pro cestování. Které společně s ing. Evženem Neumane ( bývalým ředitelem CK Bus Turis a.s. Hradec Králové), v již nexistujících vambereckých konzervárnách, na počátku devadesátých let, společně vymysleli a uvedli na český trh. V té době výlučně pro české cestovní kanceláře
Telefon: +420 775 709 027
E-mail: hodo@seznam.cz
Dana Dosoudilová Drtinová ( Vedouci provozu )
Zakladatelka a majitelka firmy
Spolumajitelka společnosti a dlouholetá pracovnice v cestovním ruchu. Provoz výdejní kanceláře, finanční řízení, pokladní a ekonomka firmy. Planovani vyroby zlatych konzerv
Telefon: +420 773 971 196
E-mail: info@dovast.cz
Libor Vaněk (šéfkuchař)
hlavní šéfkuchař naší konzervárny
Dlouholetý steward a kuchař na zájezdech nejrůznějších českých cestovních kanceláří. V naší firmě působí
se střídavými starty od prvopočátků již 15 let. Účastník posledních 7. ročníků Rallye DAKAR v Jižní Americe, kde vařil pro české týmy MP-Sports Martina Prokopa. V roce 2020 až 2022 se zúčastnil Rallye Dakar v Saúdské Arábii, kde vařil pátým rokem pro tým Martina Prokopa.