Poznejte svého kuchaře a výrobce sterilovaných jídel
a masových konzerv

Naše společnost DOVAST s.r.o. byla zapsána do obchodního rejstříku v červenci roku 2010 a od počátku své činnosti na trhu cestovního ruchu a gastronomie se specializuje na výrobu jídel s dlouhodobou trvanlivostí a masové konzervy De Luxe na expediční výpravy a kvalitní outdoorové stravování.

Prvopočátky této výroby a společnosti sahají až do poloviny devadesátých let, kdy současní majitelé této firmy začali jako fyzické osoby jezdit s nejrůznějšími cestovními kancelářemi jako kuchaři a stewardi po celé Evropě a znají problematiku kvalitní přípravy jídel na cestách pro větší množství strávníků na zájezdech.

Toto se nyní stalo velkou devízou při výrobě sterilovaných jídel a masových konzerv s dlouhodobou trvanlivostí, jelikož víme, jak a kde se po celém světě v různých povětrnostních podmínkách se naše výrobky chovají (známe problematiku přípravy jídel i z druhé strany, nikoli pouze ze strany českého výrobce, který neměl nikdy možnost jídla na zájezdech připravovat). Proto jsou naše jídla s dlouhodobou trvanlivostí kvalitativně výrazně jinde než u prosté sériové tovární výroby. Sterilizační a obalový materiál našich výrobků je nejkvalitnější na českém trhu, co se týče pevnosti a nerozbitnosti v zátěžových podmínkách abnormálního tepla Jako je Saúdská Arábie (viz. Dakar 2020, 2021) nebo Afrika kolem rovníku, kde tepoty ve dne přesahují i +50 ° C a naše konzervy bez problémů těmto teplotám odolávají a nekazí se. Několik let také dodáváme naše masové konzervy De Lux na polární expedice na Špicberky a Antarktické výzkumné stanice, kde jsou plnohodnotným stravováním pro jednotlivé výpravy.


Hynek Dosoudil (ředitel)

Zakladatel a jednatel společnosti, majitel a reditel firmy

Dlouholetý steward a kuchař na zájezdech českých cestovních kanceláří od roku 1997 do r. 2017 s Hotelbusy Pangeotours, CK Busturist a.s. Hradec Králové, CK Poznání Pardubice, CK Travel Club ČSAD Tišnov, CK Periscope Skandinávie Brno, CK Mundo, CK Viktoria a mnoho dalších.Vedoucí provozu výroby, manažer konzervárny, webmaster e-shopu firmy a vývojář nových konzerv pro cestování. Které společně s ing. Evženem Neumane ( bývalým ředitelem CK Bus Turis a.s. Hradec Králové), v již nexistujících vambereckých konzervárnách, na počátku devadesátých let, společně vymysleli a uvedli na český trh. V té době výlučně pro české cestovní kanceláře

Telefon: +420 775 709 027

E-mail: hodo@seznam.cz

Dana Dosoudilová Drtinová ( Vedouci provozu konzervárny)

Zakladatelka a majitelka firmy

Spolumajitelka společnosti a dlouholetá pracovnice v cestovním ruchu. Provoz výdejní kanceláře, finanční řízení, pokladní a ekonomka firmy.

Telefon: 773 971 196

E-mail: info@dovast.cz

Libor Vaněk (šéfkuchař)

hlavní šéfkuchař naší konzervárny

Dlouholetý steward a kuchař na zájezdech nejrůznějších českých cestovních kanceláří. V naší firmě působí se střídavými starty od prvopočátků již 15 let. Účastník posledních 6. ročníků Rallye DAKAR v Jižní Americe, kde vařil pro české týmy MP-Sports Martina Prokopa. V roce 2020 až 2022 se zúčastnil Rallye Dakar v Saúdské Arábii, kde vařil pátým rokem pro tým Martina Prokopa.

Lucie Pucharová (vedoucí expedice konzervárny)

Telefonní číslo v pracovní dobu (Po–Pá):
+420 775 70 90 50

Mimo pracovní dobu (So–Ne):
+420 776 273 667

e-mail: eshop@dovast.cz

Žaneta Drtinová

Komunikace na chatu a telefonicky s klienty a fakturace e-shopu firmy

Telefonní číslo v pracovní dny (Po-Pá):
+420 777 050 484

E-mail:
info@dovast.cz


Opětovně jsme při veterinárním auditu potvrdili certifikát kvality našich výrobků
Opětovně jsme při veterinárním auditu potvrdili certifikát kvality našich výrobků
Již 10. sezónu vaříme naše sterilovaná jídla pro tyto unikátní hotelbusy CK Pangeo tours a.s.
Již 10. sezónu vaříme naše sterilovaná jídla pro tyto unikátní hotelbusy CK Pangeo tours a.s.