Hamburská vepřová kýta

"Šťavnaté vepřové maso, špikované voňavým špekem, podávané v jemné zeleninovo-smetanové omáčce, s kousky okurek a šunky."

 

Konkurencni-vyhoda-5

Kategorie: HLAVNÍ JÍDLA
Dvouporcové (870g)
Skladem
239 Kč
Jednoporcové (435g)
Skladem
122 Kč

 

Jak připravit naše jídlo?

Připravit naše jídlo je stejně snadné, jako si ho vychutnat! Stačí otevřít konzervu, její obsah přendat do hrnce nebo na pánev a ohřívat na mírném ohni, tento způsob doporučujeme. Jemným promícháním dosáhnete dokonalého prohřátí během několika minut. Pokud však spěcháte, můžete jídlo ohřát i v mikrovlnné troubě. 

 

posup-pripravy

 

DOPORUČENÉ PŘÍLOHY

Houskový knedlík – Klasická volba, která skvěle nasaje omáčku. Doporučujeme!
Bramborový knedlík – Sytější varianta, která podtrhne chuť masa.
Šťouchané brambory – Jemnější a lehčí příloha, která dodá jídlu domácí nádech.
 Rýže – Lehčí a neutrální varianta, která nechá vyniknout chuť omáčky.
 Pečené brambory s bylinkami – Modernější varianta na tradiční servírování.

Složení:

 

Sterilované jídlo

Země původu: Česká republika

Složení: Vepřové maso, voda, SMETANA, cibule, HOŘČICE, špek, cukr, PŠENIČNÁ MOUKA, mrkev, pastiňák, CELER, sterilovaná okurka, šunkový salám (vepřové maso, hovězí maso, česnek, extrakty koření, šunkové aroma, cukr, dextróza, bramborový škrob, látky zvýrazňující chuť a vůni E621, E635), ocet, řepkový olej, sůl s jódem, směs koření

Hmotnost (obsahu): 400 g

Pevný podíl upraveného masa před sterilizací: 23 %

Informace pro alergiky: výrobek obsahuje celer, mléko, lepek a hořčici

Výživová hodnota na 100 g
Energie 602,00 kJ/ 144,00 kcal
Tuky 5,60 g
z toho nasycené mastné kyseliny 1,70 g
Sacharidy 13,00 g
z toho cukry 8,00 g
Bílkoviny 9,60 g
Sůl 1,40 g 

Do výrobku nepřidáváme žádné konzervanty, neboť je
sterilován teplotou ve vodním autoklávu.

 

Minimální trvanlivost: 36 měsíců

Skladování možné i při teplotě do +30 °C

Uchovejte v suchu, po otevření ihned spotřebujte!

CZ 53940135 ES


 Tipy od šéfkuchaře:

 

 Tajemství dokonalé omáčky – Přidejte před podáváním lžíci smetany, která omáčku zjemní a dodá jí ještě sametovější chuť.

 Extra chuťový zážitek – Pokud máte rádi výraznější chutě, zkuste do omáčky přidat špetku muškátového oříšku nebo čerstvě mletý pepř.

 Zeleninové vylepšení – K omáčce se hodí restovaná kořenová zelenina nebo dušený hrášek, který dodá svěžest.

 Kyselá složka je klíčová – Hamburskou kýtu skvěle doplní nakládané okurky nebo sterilované cibulky, které krásně vyváží chuť.

 Nečekaný trik – Pokud chcete omáčku obohatit o jemně nasládlý tón, přidejte lžičku kvalitní dijonské hořčice.

 

 

 Hamburská kýta jako dárek?


Chcete někomu udělat radost domácím jídlem, které chutná jako od babičky? Hamburská kýta je skvělý tip na dárek pro milovníky poctivé české kuchyně! Skvěle se hodí jako součást dárkového balení nebo v kombinaci s kvalitním knedlíkem a sklenicí nakládaných okurek.

 

 

 S čím hamburskou kýtu nejlépe zapít?

 

 Světlé pivo (ležák nebo pilsner) – Jemné hořké tóny piva krásně doplní chuť masa a omáčky.

 Bílé víno (Ryzlink, Veltlínské zelené) – Lehká kyselinka bílého vína osvěží a skvěle se hodí k smetanovým omáčkám.

 Bylinný čaj – Pokud dáváte přednost nealko variantě, vyzkoušejte černý čaj s citronem nebo bylinný čaj z heřmánku a kmínu.

 Domácí limonáda nebo kefír – Osvěžující volba, která podtrhne jemnost omáčky a pomůže s trávením.

 

 

???? Chcete poradit nebo máte vlastní tip? Napište nám! ????

Výrobní společnost : DOVAST s.r.o.
Adresa : Štrossova 239, 530 03 Pardubice
E-mail : info@dovast.cz

 

Ručně zpracované suroviny – záruka kvality!

V tomto směru jsme nekompromisní – každá surovina projde našima rukama, abychom zajistili tu nejvyšší možnou kvalitu. Používáme pouze pečlivě vybrané ingredience, protože jen ty nejkvalitnější suroviny zajistí nejen skvělou chuť, ale také správný průběh procesu sterilizace.

Díky tomu máme jistotu, že naše konzervy jsou dokonale zpracované a bezpečné – méně kvalitní suroviny by totiž mohly narušit celý proces!

Poctivá příprava, prvotřídní suroviny a tradiční receptury – to je základ našich jídel.

 

Ruční práce

 

Jak je možné, že naše jídlo vydrží tak dlouho bez konzervantů?

 

Tajemství spočívá v pečlivém zpracování a moderní sterilizaci. Naše pokrmy jsou ihned po uvaření hermeticky uzavřeny do pevných konzerv, které dokonale chrání chuť i kvalitu jídla. Poté putují do vodního autoklávu, kde se postupně zahřejí na 122°C.

Tento proces zcela bez chemie zničí nežádoucí mikroorganismy a zajistí dlouhou trvanlivost pokrmu – bez nutnosti přidávat konzervanty. Díky tomu si jídlo zachová svou přirozenou chuť i výživové hodnoty, jako byste si ho právě připravili doma.

 

autokláv (1)

 

Používáme víčka easy-open

 

Naše konzervy mají praktická easy-open víčka, která vám umožní snadné a rychlé otevírání. A navíc moderní technologie výroby zároveň zaručuje, že si jídlo zachovává svou přirozenou chuť – takže už nikdy neucítíte nepříjemnou železitou pachuť, kterou mohly mít starší typy konzerv.

 

foto konzervy var. kilovka

 

Dbáme na ekologii 

 

Místo plastu používáme 100% recyklovatelné plechovky, které jsou opakovaně využitelné bez ztráty kvality. Navíc jejich recyklace šetří až 95 % energie oproti výrobě z nových materiálů.

Kromě ekologického přínosu mají plechovky i praktické výhody – dokonale chrání obsah před vnějšími vlivy, jako je světlo či mechanické poškození.

 recycle (2)